ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)

ff

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Την πρόθεση της ΕΠΟ να ενισχύσει σημαντικά τα σωματεία αποκάλυψε ο Γιώργος Σαρρής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σημερινή κλήρωση, που έλαβε χώρα στο "Athens Golf Club". Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ" Εθνικής τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφές με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, προκειμένου να οριστούν τα κριτήρια και ο αριθμός των ομάδων που θα επιβραβεύονται οικονομικά εφόσον δεν προκαλούν φαινόμενα βίας. Μέχρι πέρσι, τέτοιου είδους οικονομική ενίσχυση έπαιρναν μόνο δύο ομάδες από κάθε όμιλο, αλλά φέτος θα αυξηθούν αρκετά. Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Σαρρής τόνισε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση του πρωταθλήματος:
"Ηταν δύσκολο το περσινό πρωτάθλημα, εντοπίσαμε πολλά προβλήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση των ομάδων είναι πολύ δύσκολη, όπως είναι σε ολόκληρη την Ελλάδα και για αυτό το λόγο θα ενισχύσουμε τις ομάδες. Αποφασίσαμε σαν ΕΠΟ να δώσουμε κάτι παραπάνω στις ομάδες των νησιών που έχουν περισσότερα έξοδα λόγω μετακινήσεων. Θα καλύψουμε τρεις μετακινήσεις στις ομάδες και του Αιγαίου και του Ιονίου".

"ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ"
Σε εκείνο το σημείο, ανέφερε και το σχέδιο με τα μπόνους για τους ήσυχους:
"Αμεσα θα ενημερωθούν οι δύο νικήτριες ομάδες της περσινής σεζόν από κάθε όμιλο για να παραλάβουν το χρηματικό έπαθλο της επιβράβευσής τους από πλευράς ΕΠΟ. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το νομικό τμήμα, ώστε να επιστρέφουμε το 50% των εσόδων από κάρτες και πρόστιμα στις ομάδες". Αναφορικά με τα έξοδα διαιτησίας, που καίνε τα σωματεία, ο μεταξύ άλλων- πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου υπογράμμισε: "Φέτος θα ορίζουμε διαιτητές από όμορους νομούς, αρκεί να λαμβάνουμε έγγραφη συναίνεση από τα σωματεία. Υπάρχουν ομάδες κυρίως από τους ομίλους του βορρά, που διαμαρτύρονται όταν ορίζουμε διαιτητές από ομόρους νομούς. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα έξοδα και για τους παρατηρητές διαιτησίας".

"ΘΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΣΤΙΣ 140 ΟΜΑΔΕΣ"
Οι φημολογίες περί κατάργησης της Δ" Εθνικής δεν έχουν αφανιστεί πλήρως, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Σαρρή να κάνει τη σχετική νύξη:
"Η Δ" Εθνική βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά δεν πρόκειται να καταργηθεί, όπως ακούγεται, αφού δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από το ΔΣ της ΕΠΟ. Έχει ληφθεί απόφαση για τη μείωση των ομάδων, όχι όμως των ομίλων! Τη νέα χρονιά θέλουμε να έχουμε 140 ομάδες σε δέκα ομίλους και αυτό θα παγιωθεί. Αν υπάρξουν αλλαγές στη Γ" Εθνική, τότε ενδεχομένως να γίνει αναδιάρθρωση και στη Δ" Εθνική, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο". Οσο για την άνιση κατανομή των ομάδων στους ομίλους, ο έμπειρος παράγοντας υποστήριξε:
"Φέτος αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε αλλαγή στον αριθμό των ομάδων, ωστόσο υπήρξαν αρκετές παραιτήσεις, οι οποίες και προκάλεσαν μία ανομοιογένεια στους δέκα ομίλους. Δεν επιτρεπόταν να γίνει μεταφορά ομάδων, καθώς υπήρχε σχετική απαγορευτική απόφαση από το ΔΣ της ΕΠΟ. Υπήρχαν παράπονα από τις ομάδες του 9ου ομίλου για το γεγονός ότι οι περισσότερες νησιώτικες ομάδες τοποθετήθηκαν στον όμιλό τους, όμως είχαμε υποσχεθεί στις ενώσεις όλων των νησιών ότι θα άλλαζαν όμιλο. Δυστυχώς, τρεις νησιώτικες ομάδες που επρόκειτο να συμμετάσχουν στον 8ο όμιλο, παραιτήθηκαν και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ανισότητα".

"ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ"
Τέλος, σχετικά με την καταλληλότητα των γηπέδων ο Γιώργος Σαρρής γνωστοποίησε ότι υπάρχει σχέδιο για διευκόλυνση των σωματείων:
"Πήραμε προφορικά την άδεια για παράταση για επιπλέον δύο χρόνια, αναφορικά με τα κριτήρια βάσει των οποία θα δίνονται οι άδειες για την καταλληλότητα των γηπέδων. Την παράταση αυτή την έχει υπογράψει ήδη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής και απομένει η υπογραφή του Υπουργού Προστασίας Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοδη".
www.perifereiako.com