ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)

ff

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τι ισχύει για τους "μικρούς" στο Περιφερειακό

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα σωματεία του Περιφερειακού Πρωταθλήματος η διοργανώτρια αρχή, η ΕΠΟ δηλαδή, αφού με ξαφνική απόφασή της προχώρησε στην διόρθωση λάθους που η ίδια έκανε τα προηγούμενα χρόνια.


Το θέμα αφορά τους “μικρούς” ποδοσφαιριστές, τους κάτω των 20 ετών που χρησιμοποιούσαν οι ομάδες τις προηγούμενες σεζόν.



Έως και την λήξη του τελευταίου πρωταθλήματος, κάθε ομάδα είχε υποχρεωτικά στην ενδεκάδα της καθ’ όλη την διάρκεια του 90λεπτου, τέσσερις παίκτες κάτω των 20 ετών. Για την περίοδο 2009-2010 ως “μικροί” αναφέρονταν οι παίκτες που είχαν γεννηθεί από την 1/1/1989 και έπειτα. Την περίοδο 2008-2009 ως “μικροί” αναφέρονταν οι παίκτες που είχαν γεννηθεί από την 1/1/1988 και μετά.



Στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ που έγινε στις αρχές Ιουνίου, αποφασίστηκε να αλλάξει το όριο των 20 ετών και να γίνει 21. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, “μικροί” στο νέο πρωτάθλημα θα ήταν και πάλι οι γεννηθέντες από την 1/1/1989 και μετά. Με βάση αυτή την αλλαγή, οι ομάδες άρχισαν να θέτουν τις βάσεις για το νέο τους ρόστερ. Υπολόγιζαν όμως χωρίς την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία με διευκρίνησή της ανέτρεψε τον σχεδιασμό των ομάδων που ξεκίνησαν να οργανώνονται από νωρίς.



Με τα όσα έγιναν γνωστά προ ημερών, αμέσως με το τελευταίο συμβούλιο της ΕΠΟ, η νομική υπηρεσία της διοργανώτριας ξεκαθάρισε ύστερα από ερώτηση της Ένωσης των σωματείων Β’ και Γ’ Εθνικής, ότι την περίοδο 2010-2011 που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο, ως κάτω των 21 ετών θα υπολογίζονται οι παίκτες που έχουν γεννηθεί από την 1/1/1990 και μετά. Η απόφαση όπως είναι κατανοητό έχει αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές που “καίγονται”, αλλά και τους προπονητές και τους παράγοντες των ομάδων, να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.