ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ1954(ευχαριστουμε τον Κο Τσουρδινη και τον Κωστα Τραυλο)

ff

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δυστυχώς τα επεισόδια που διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχαν σαν αποτέλεσμα αντί για επινίκια , θλίψη και βαθύ προβληματισμό. Επειδή γράφηκαν πολλές ανακρίβειες σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, για την αποφυγή επεισοδίων, αποφάσισε να μην οργανώσει εκδρομή φιλάθλων, οι οποίοι μετέβηκαν στην Αίγινα μετά από προσφορά, σε εισιτήρια ακτοπλοϊκά και εισόδου στο γήπεδο, μέλους του προηγούμενου Δ.Σ.
Από την Κυριακή το πρωί βρέθηκε η ομάδα στην Αίγινα μαζί με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη του συμβουλίου. Ήλθαν άμεσα σε επαφή με παράγοντες της τοπικής ομάδας, συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Δρόσο και τον ταμία του συλλόγου, με σκοπό τη δημιουργία φιλικού κλίματος αλλά και εξασφάλιση εισιτηρίων για τους οπαδούς που ήδη αναμένονταν στην Αίγινα. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και η φιλοξενία που μας προσέφεραν άριστη και γι' αυτό τους ευχαριστούμε πολύ.
Ο Πρόεδρος της ομάδας και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν επεισόδια, με τα οποία σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι και τα καταδικάζουμε.
Σας αναφέρουμε επιγραμματικά ότι
1.Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στο πλοίο έχει αναρτηθεί προκλητικό πανό , ζητήσαμε να αφαιρεθεί , όπως και πραγματικά έγινε.
2.Αμέσως μετά με την άφιξη των φιλάθλων, ο Πρόεδρος έκανε έκκληση για αποφυγή επεισοδίων και μάλιστα ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να μην συνοδεύσουν τους φιλάθλους, εγγυώμενος ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο, όπως και πράγματι έγινε. Για τα παραπάνω επικαλούμαστε τη μαρτυρία της αστυνομικής Διευθύντριας, την οποία και πρέπει να συγχαρούμε για την άριστη συνεργασία που είχε μαζί μας αλλά και το άριστο έργο που επιτέλεσε καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αίγινα.
3.Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλοι της αντιπάλου ομάδας, πέταξαν απ' έξω από το γήπεδο, πέτρες στην κερκίδα που φιλοξενούσε τους οπαδούς μας. Ένα επεισόδιο που δυναμίτησε το κλίμα, αλλά αντιμετωπίσθηκε άμεσα από την αστυνομία.
4.Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, παράγοντας της τοπικής ομάδας, έβριζε χυδαία και προπηλάκιζε, μέλος του Δ.Σ. που βρισκόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
5.Στο 2ο ημίχρονο, φίλαθλος της Προοδευτικής έχει πλησιάσει το κιγκλίδωμα του γηπέδου κι ενώ συζητάει με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, δέχεται από την κερκίδα που φιλοξενεί τους οπαδούς του Σαρωνικού, ένα μπουκάλι γεμάτο νερό και είναι ευχής έργο που δεν τραυματίσθηκε. Ο ίδιος φίλαθλος επέστρεψε το αντικείμενο προς την κερκίδα. Το περιστατικό αυτό ήταν η αφορμή για γενίκευση των επεισοδίων.
6.Μέλη του Δ.Σ. αλλά και πολλοί φίλαθλοί μας κατέβαλαν προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, τη στιγμή που κάποιοι από την αντίπαλη ομάδα και μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς κάποιος που δήλωσε ότι είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Αίγινας, κινήθηκαν απειλητικά προς τον Πρόεδρο της ομάδα μας και άλλων μελών του Δ.Σ., οι οποίοι παρακολουθούσαν τον αγώνα ανάμεσα στους φιλάθλους της τοπικής ομάδας και οι οποίοι δεν χειροκρότησαν καν τα τέρματα της ομάδας τους, ώστε να μην δώσουν το παραμικρό δικαίωμα (για το συγκεκριμένο επεισόδιο η διοίκηση της ομάδας έχει στην κατοχή της βίντεο)
7.Πρέπει να σημειώσουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν ρίφθηκε κανένα αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο.
8.Με την έναρξη των επεισοδίων φίλαθλοί της ομάδας μας, έσπασαν καθίσματα και τα πέταξαν στο διάδρομο κάτω από την κερκίδα, εκεί που βρίσκονταν οι δυνάμεις καταστολής.
9.Όλοι οι παίκτες της ομάδας μας πήραν την πρωτοβουλία και κατευθύνθηκαν προς το μέρος της κερκίδας ζητώντας από τους φιλάθλους να σταματήσουν τα επεισόδια. Η ενέργεια αυτή συνέβαλε αποφασιστικά, ώστε να αποφορτισθεί πλήρως το κλίμα.
10.Στην πορεία των φιλάθλων μας από και προς το λιμάνι δεν προκλήθηκε κανένα επεισόδιο και δεν προκλήθηκε καμιά απολύτως ζημιά.

Αναφερόμαστε σε όλα αυτά μόνο και μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας και χωρίς καμία απολύτως διάθεση να δικαιολογήσουμε ή να υπερασπίσουμε πράξεις βίας από όπου και να προέρχονται και οποιαδήποτε αφορμή να έχουν. Θεωρούμε ότι αθλητισμός σημαίνει πάνω από όλα πολιτισμός. Δουλεύουμε συνειδητά ενάντια στη βία. Προσπαθούμε όλες οι ομάδες και οι διαιτητές που φιλοξενήθηκαν και θα φιλοξενηθούν στο γήπεδό μας, να τους προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε μία άριστη φιλοξενία. Λυπούμαστε πολύ και ζητάμε δημοσίως συγνώμη από την ομάδα του Σαρωνικού για την καταστροφή των καθισμάτων της κερκίδας. Ήδη ήλθαμε σε επαφή μαζί με τους παράγοντες της ομάδας και τους διαβεβαιώσαμε ότι θα αποκαταστήσουμε πλήρως τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε μέχρι και τη λήξη του πρωταθλήματος να μην επαναληφθούν παρόμοια επεισόδια, τα οποία μόνο κακό κάνουν στην ομάδα μας αλλά και στιγματίζουν γενικά τον αθλητισμό".
Υ.Γ:ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΤΟΝ 9ο ΟΜΙΛΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ  ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΔΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.